Országimázs Központ - Szabad Szemmel

HTML

Szabad Szemmel

Magyarország szabad szemmel. A Szabad Emberek Magyarországért tagjainak, szimpatizánsainak blogja. Az oldalon megjelenő bejegyzések nem a SZEMA hivatalos álláspontját, hanem a szerzők véleményét tükrözik. A SZEMA állásfoglalásai, közleményei a párt honlapján olvashatók: www.szema.hu

Friss topikok

Linkblog

Országimázs Központ

2009.11.09. 16:56 La_Fayette (törölt)

Honfitársaink másokat zsidózó, hazárulózó, cigányozó, magát előszerettel "nemzeti érzelműnek" nevező része egyre gyakrabban viszi hírnevünket a világba. Az egyik legsikeresebb országimázs szakembert, Gyurcsány "we fucked it up big time" Ferencet is rögtön igyekeztek ellensúlyozni a tévé székház felgyújtásával, majd egy tank megfújásával. 2006. októbere óta nyugodtan kimondhatjuk, ha országimázsról van szó, övék a pálya.

"Nemzeti érzelmű" honfitársaink az elmúlt szűk egy hónapban ismét elégedetten dörzsölhetik a tenyerüket. Jó mulatság, férfi munka volt! - gondolhatják. Hiszen, segítséget kapva az önmegsemmisítő funkcióra kapcsolt MSZP-től, az alábbi híreket sikerült Magyarországról a nemzetközi sajtóban megjelentetniük:

- Kertész Imre a növekvő magyarországi rasszizmusról beszélt rendkívül keserűen a Die Weltben. (Mert Kertész Imre Németországban hatalmas szellemi tekintélynek számít, 80-ik születésnapja alkalmából az egész német sajtó őt ünnepelte. Ő az a Nobel-díjas író, akit mifelénk Imre Kertészként szokás csak emlegetni a "mérsékelt" jobboldali sajtóban is.)

- Az Economist című angol hetilap, amit minden túlzás nélkül nevezhetünk a világ legbefolyásosabb hetilapjának, egy egész oldalt szentel hazánknak legfrissebb számában. Beszámolt Molnár Oszkár viselt dolgairól, ennek apropóján elmélázott a leendő kormánypárt és a szélsőségesek viszonyán, megénekelte a két országos rádió frekvencia ügyét, a pécsi fideszes önkormányzat esetét a francia Suez vállalattal, és még volt ideje kitérni a Fidesz populista retorikájának elemzésére, valamint arra is, hogy a magyar jobboldai sajtó a külföldi befektetőkkel kapcsolatos összeesküvés elméletekkel és antikapitalista retorikával van tele.

- A Newsweekben, ami az Economisthoz hasonlóan marginálisnak tekinthető, amerikai hetilap, Paul Hockenos, a térségünkkel foglalkozó legfontosabb újságírók egyike, a Fideszt nemes egyszerűséggel az európai szélsőjobboldal olyan figuráival helyezte egy ligába, mint Le Pen, a belga Vlaams Blok, Jan Slota, és a lengyel Kaczyński fivérek.

- A svéd közszolgálati tévé kulturális magazinja pedig egy közel 4 perces riportban számolt be a Demokrata című hetilap egyik állandó glosszaírójának, Pozsonyi Ádámnak legutóbbi alpári cikkéről, amelyben a neki nem tetsző írók könyveinek megsemmisítésére szólította fel elvtársait (Svédországban éppen jobboldali kormány van hatalmon egyébként). A megsemmisítésre ítélt művek íróit (például Nádas Pétert, Konrád Györgyöt) pedig betegnek, hazaárulónak, fertőzőnek nevezte. A riportban elhangzik, hogy a cikket megjelentető Demokrata a legnagyobb ellenzéki párt elnökének kedvenc lapja. A pálmát, a lap főszerkesztője, Bencsik András viszi el, amikor a riport végén tört angolsággal azt bírja mondani a telefonba önhangján, hogy "Íz it rílli dö biggöszt práblöm in Szvídön?". 

 

De az országimázs végülis a legutolsó, amin normális ember aggódik ilyenkor. Talán nem csak én emlészem arra, amikor Orbán Viktor miniszterelnökként képes volt azoknak az értelmiségieknek a nevét az Országgyűlésben felolvasni, akik szerinte az ország és a kormány rossz hírét keltik nyugaton. Miközben ezt tette, kormánya és országa jó hírnevéért aggódott éppen.

Én a hazámért aggódóm nagyon, a hírnevünkért sajnos már felesleges.

u.i.: a svéd riportban, ha a felirat nem kapcsol be magától, a lejátszó jobb alsó sarkában a kis háromszögre kell rákattintani, majd a felgördülő kis menüben a cc -re

8 komment

Címkék: ortt mszp fidesz magyarország országimázs svédország gyurcsány ferenc bencsik andrás economist pozsonyi ádám newsweek nemzeti érzelmű molnár oszkár

A bejegyzés trackback címe:

https://szabademberek.blog.hu/api/trackback/id/tr401513115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

székelyrobi 2009.11.19. 07:18:40

Kedves Raffael!
Inkább haza kéne végre húzni Kubába és ott építeni a demokráciát.
A balos haverjaid ott biztos örülnének neked!
Na tarkarongy !

zopa57 2009.11.20. 19:30:24

Azért öröm a szívemnek, hogy radikális testvéreink is olvasnak értelmes dolgokat :)

emiljuzso 2009.11.24. 04:07:49

@székelyrobi:
Ennyire futotta? Szánalmasra sikeredett. Az ilyen stílus miatt nem találom a helyem a világban.

menedzser23 (törölt) 2009.12.15. 21:41:05

Az országimázsért jelenleg azok a felelősek, akik idegen nyelvű rasszistázó cikkeikkel teleírkálták a külföldi sajtót. Ezek egytől-egyig magyarországi, magukat magyarnak valló újságírók. Valamint felelős még az a kormány, aki szétprivatizálta az ország természeti kincseit, gyárait, földjeit. Valamint felelősek a cigányok, akik rendszeresen kijárnak lopni és rabolni Ausztriába. Amikor ugyanis a roma betörőt elfogja az osztrák rendőrség, mindig az áll az elkövető neve és fotója mellett, hogy MAGYAR. A nyugati államokban az ott bűnöző romák keltik rossz hírünket.

menedzser23 (törölt) 2009.12.15. 21:43:20

Rengeteg fasiszta-rasszista-trappista magyar él Magyarországon, mondják ezt a romák, akik naponta rabolnak-lopnak-betörnek, és gyilkolnak.

tony montana 2009.12.16. 16:36:56

@menedzser23: Nem minden roma rabol,ahogy nem minden magyar sem.Abból még soha nem származott jó romáknak,zsidóknak stb lévő népcsoportnak,ha egy jobb oldali kormány volt hatalmon.

Téglagyári Megálló 2009.12.17. 08:42:27

@tony montana:

Halljuk, micsoda üldözés volt 98 és 2002 között? Pl. nem engedték a feketeingeseket tüntetni a Hősök terén, nem úgy, mint a szoclib kormányok idején...
süti beállítások módosítása