Sláger, Danubius... Mi közünk hozzá? - Szabad Szemmel

HTML

Szabad Szemmel

Magyarország szabad szemmel. A Szabad Emberek Magyarországért tagjainak, szimpatizánsainak blogja. Az oldalon megjelenő bejegyzések nem a SZEMA hivatalos álláspontját, hanem a szerzők véleményét tükrözik. A SZEMA állásfoglalásai, közleményei a párt honlapján olvashatók: www.szema.hu

Friss topikok

Linkblog

Sláger, Danubius... Mi közünk hozzá?

2009.10.29. 11:22 La_Fayette (törölt)

Döntött az ORTT. Botrányos körülmények között. Majtényi László elnök elhagyta a termet, az SZDSZ-es delegált sem szavazott, csak ők ketten nem asszisztáltak a nagypárti alkuhoz mutyihoz.

De mi közünk nekünk ehhez? Miért nincs rendben, ami történt? Oda lehet adni másnak a frekvenciát, ha lejárt a koncesszió? Oda. Jó, ha verseny van a koncesszióért? Jó, ha mások is kapnak lehetőséget országos frekvencia megszerzésére? Jó. A jelenlegi döntésben azonban a verseny tisztaságának még a látszata is hiányzott. Voltak régen is különböző háttérmutyik, amelyek az eddigi két nagy rádiónak kedveztek? Voltak. Azok sem voltak rendben.

A történet végtelenül egyszerű. A Fidesz-közeli médiabirodalomnak szüksége volt egy országos kereskedelmi rádióra, ahol az aktuális slágerek mellett gondolom egy kis skinhead nemzeti rock is szól majd, szigorúan a "szalonképesebb" fajtából. Ja, és persze a bulvárhírek folyamát meg-megaksztja majd egy-két polgári hír is, nomeg Rákay Philipnek is kell valami országos médium, úgyis egy zenetévén kezdte pályafutását. A szocik pedig ebbe belementek, cserébe a másik rádiót meg ők választották ki, és nyilván jobbnak láttak egy új szereplőt, mert nyilván hálásabb lesz, mint ha az egyik jelenlegi szereplőnek kedveznének - okoskodhattak.

A kétpárti Magyarország működésben. A Fidesz és az MSZP már a látszatra sem ad. Nyilvánvalóan pártkötődésű, teljesen valószerűtlen koncessziós díjat felajánló (a reklám bevétel felét!) vállalkozásokat kíván "új üzleti modellként" eladni. Kéz, kezet mos, egyet nekem, egyet neked, uram, bátyám, A Noszty fiú esete Tóth Marival élő, egyenes adásban. Csak emlékeztetőül, 2009-et írunk.

A jelenlegi szabályok természetesen ezt a működést intézményesítik, vagyis a mutyit, a korrupciót, az egyet nekem-egyet neked évezredes társadalomszervezési elvét. Először is, nyilván ki lehetne osztani sokkal több országos frekvenciát is, ahogy azt más hasonló nagyságú országunkban, több szomszédunknál is teszik. Másodszor, nyilván lehetne olyan megoldást találni a frekvenciák kiosztására, amely a tisztességes versenyt garantálná. Nyilván létezhet olyan kereskedelmi rádiós piac, ami kereskedelmi alapon is működik, annak minden következményével együtt.

A SZEMA egyik legfontosabb célkitűzése, hogy az országot megfojtó uram-bátyám világot végre a jogállamiság és a tiszta verseny váltsa fel. Egy olyan Magyarországot akarunk, ahol ez a beteg logika érthetetlen, ahol egy ilyen történet elképzelhetetlen.

10 komment · 1 trackback

Címkék: ortt mszp fidesz danubius majtényi lászló sláger mutyi szema

A bejegyzés trackback címe:

https://szabademberek.blog.hu/api/trackback/id/tr131483513

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nehéz a boldogságtól búcsút venni 2009.10.30. 13:02:28

Van itt bőven hörgés, és szerintem lesz is amíg a pártok döntenek olyan kérdésekről is, mint a rádiófrekvenciák kiosztása. Mi is megmondtuk a magunkét, de szerintem nem szabad sokat foglalkozni ezzel. Ebben országban nincs akarat és szándék, hogy ez me...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vargaden 2009.12.09. 23:15:32

Biztosan nagy disznóság volt ezt a két rádiót megfosztani a frekvenciától, azzal az átlátszó ürüggyel, hogy mások többet fizetnek majd. Egy két éve is joggal háborodtunk fel, hogy miért nem lehet ezt a két rádiót verseny nélkül meghosszabbítani. Mindenkit csak tisztelet illet, aki a Sláger, és a Danubius rádióért harcol... Nagyon nehéz lehet a kultúra legaljáért lelkesedni...

La_Fayette (törölt) 2009.12.10. 00:09:05

@vargaden:

Annyira egyetértek veled, hogy nem is erről szólt a bejegyzés.

Így kezdődik:

"De mi közünk nekünk ehhez? Miért nincs rendben, ami történt? Oda lehet adni másnak a frekvenciát, ha lejárt a koncesszió? Oda. Jó, ha verseny van a koncesszióért? Jó, ha mások is kapnak lehetőséget országos frekvencia megszerzésére? Jó. A jelenlegi döntésben azonban a verseny tisztaságának még a látszata is hiányzott. Voltak régen is különböző háttérmutyik, amelyek az eddigi két nagy rádiónak kedveztek? Voltak. Azok sem voltak rendben."

És aztán folytatódik. :) Szerintem olvasd el mégegyszer.

vargaden 2009.12.12. 09:27:28

@Labanino Rafael: Nem tudom az L. Rafael ugyanaz a személy-e mint a másik támánál, a SZEMA programjáról való vitánál és itt. Ha nem, ha igen nekem semmi kifogásom. Ott szeretném, ha egyről kettőre jutnánk, hiszen a SZEMA politikai hajlékot kínált nekem a politikai hajléktalannak, és én most vizsgálom, milyen a felkínált hajlék, bár elismerem, Magyarországon ez nem szokás. Ebben a témában viszont készségesen elismerem az Ön igazát. Bár Önnek (Vagy üsse kavics: tegeződjünk: neked) is meg kell értened, van abban valami abszurd, ha sír a kultúrmocsok jeles képviselője, és nekem kell, ha jelképesen is, letörölgetni a könnyeit.

vargaden 2009.12.12. 09:36:32

@Labanino Rafael: Mondhatnám persze, hogy disznóság valakit kizárni, ha vállalja, hogy megszünteti a más rádiónál levő érdekeltségét, erre garancia is van, de formailag nem teljesen szabályos módon kezeli ezt a kérdést. De nem mondom, mert elfogadom, hogy mások ennek jobban utána néztek mint én, és Majtényi Úr, mint hiteles személyiség nem mond megalapozatlanul véleményt. Ezért is gondolom, hogy ebben a kérdésben tényleg neked van igazad.

La_Fayette (törölt) 2009.12.12. 15:48:22

@vargaden:

Egy van belőlem. :)

Én nem hallgattam egyik kereskedelmi rádiót, eztán sem fogom. De nem is ezek minőségéről van szó, hanem az egész pályázati és ORTT-s helyzetről, a frekvenciák számáról. Mert virágozzék száz virág, legyen a kereskedelmi rádiós piacon valódi verseny, piaci körülmények. Jelenleg ugye nincs. A Sláger és a Danubius is ennek a helyzetnek volt sokáig a haszonélvezője, most pedig az áldozata lett.

De ebben egyetértünk, csak szerettem volna tisztázni, hogy nem tekintem kulturális értéknek a két elhalálozott médiumot. :)

vargaden 2009.12.13. 11:12:57

@Labanino Rafael: Ha nem a gazdaságról vitatkozunk, nagyon jól meg tudunk egyezni.

Jó egészséget!
Sok szerencsét!

Varga Dénes
közgazdász

menedzser23 (törölt) 2009.12.15. 04:59:38

Örülök, hogy megszabadultunk a kultúrát csak messziről ugató, mocskos szájú műsorvezetőket sztárosító Sláger és Danubius rádiótól. Normális magyar embernek egyik sem fog hiányozni. Az RTL klub és a TV2 mellett ez a két szenny-rádió is sokat tett Magyarország elbutításáért.

JokerZ 2009.12.15. 14:41:47

@menedzser23: De még inkább azok tettek sokat az "elbutításért" (biztos vagy benne, hogy a média a legnagyobb felelős ezért?), akik a "mocsok-szenny" rádiók reklámbevételeiből jókora szeletett lecsorgattak a saját kis pártkasszájukba, természetesen a magyar emberek nevében. Majd amikor ők már keveset tejeltek, elzavarták őket felháborító és jogtalan módon (ahogy felháborító és jogtalan módon kaptak még egy év működési jogot 2008-ban), és helyükre beraktak két lopótököt, akik szervilisebbnek bizonyultak a két nagy párt számára.

No, így már remélem árnyaltabb a kép.

És még mielőtt jön erre a válasz, hogy így van, a megoldás a Jobbik, nézz utána, hogy miből finanszírozzák a működésüket. Ugye, hogy nem lehet tudni? Nalátod, ennyit a magyarságról. Vona és Szegedi vállalkozásainak is érdemes lenne amúgy egyszer tüzetesen utánanézni, mennyi bevételük van a magyarkodásból. Gondolom nem csak néhány rongyos tízezer...

menedzser23 (törölt) 2009.12.15. 21:06:10

Nem a Jobbik az egyetlen megoldás, hanem a magyar emberek összefogása. Politika mentesen is nagyon sokat lehet tenni a hazánkért. Egyébként nem érdekel, hogy a Jobbik miből finanszírozza magát, amíg a magyar emberekért cselekszenek. A lényeg, hogy a céljaik megfeleljenek a magyar ember elképzeléseinek. A kultúráért igenis felelős a média: az újságok, tévé csatornák, rádióadók és finanszírozott netes honlapok mind-mind felelősek az emberek értelmi szintjének alakításában -itt most nem magamról beszélek, hanem arról a néprétegről, akiket fel kell emelni a tudatlanságból. Ti a Szabad Emberek Egyesület csak gyűlölködni tudtok a magyarok ellen, be kéne titeket tiltani, úgy, mint a Gárdát.

La_Fayette (törölt) 2009.12.16. 18:24:12

@menedzser23: "Ti a Szabad Emberek Egyesület csak gyűlölködni tudtok a magyarok ellen, be kéne titeket tiltani, úgy, mint a Gárdát." - írtad.

Először is, a Szabad Emberek Magyarországért egy párt, nem egyesület. Másodszor, magyarokból áll az egyesület, és bár vannak öngyűlölő emberek is, mi nem gyűlöljük önmagunkat, így magyarságunkat sem, és így a "magyarokat" sem.

Te és veled együtt a Jobbik azonban valóban magyarellenes. Ugyanis a veletek nem egyetértő honfitársaitokat kiutasítjátok a nemzetből, magyarellenesnek nevezetik, megtagadjátok magyarságát, miközben mindet tagadtok, ami a magyar kultúrát jelenti. Nemzetünk legnagyobb alakjait - legyen élők vagy holtak - tagadjátok ki a nemzetből, ostoba, ócska hazugságokat terjesztetek igazságként. "Eszméitek" a történelem szemétdombjáról valók, és egyszer már az ország teljes kivérzéséhez, elpusztulásához, több mint egymillió magyar halálhoz vezettek (kit haláltáborokba deportáltak, kit a Dunába lőttek, kit halálraerőszakoltak, ki a Donnál vagy máshol halt meg értelmetlenül, ki éhen halt, ki a front polgári áldozata lett).

Én mindennek ellenére a ti magyarságotokat sem vitatom. Csak szégyellem magam, helyettetek is. Nagyon.
süti beállítások módosítása